Μισθολογική εξομοίωση πτυχιούχων ΑΕΙ της Πολεμικής Αεροπορίας

Μισθολογική εξομοίωση πτυχιούχων ΑΕΙ της Πολεμικής Αεροπορίας

Αρ. Πρωτ. 4428/15.01.08

Προς Υπουργούς:
- Οικονομίας & Οικονομικών
- Εθνικής Άμυνας


Πολλοί από τους αξιωματικούς που υπηρετούν στην Πολεμική Αεροπορία και προέρχονται από τις παραγωγικές σχολές Υπαξιωματικών, στην πορεία της καριέρας τους εισήχθησαν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και αποφοίτησαν με επιτυχία αποκτώντας πτυχία ΑΕΙ.
Έχοντας λοιπόν στην κατοχή τους πτυχίο ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας, αξιοποιήθηκαν κατάλληλα από την Πολεμική Αεροπορία, υπηρετώντας σε νευραλγικές θέσεις ανάλογα με την επιστημονική τους πλέον κατάρτιση.

Παρόλα αυτά, με την ολοκλήρωση της σταδιοδρομίας τους αποστρατεύονται με τον βαθμό του Αντισμηνάρχου, καθώς δεν έχουν πτυχίο Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών, ενώ δεν υπολογίζεται ούτε βαθμολογικά ούτε μισθολογικά το πτυχίο ΑΕΙ, που αποκτήθηκε από τους υπαξιωματικούς, ενώ ήδη είχαν ξεκινήσει την καριέρα τους στην Πολεμική Αεροπορία.
Τίθεται, λοιπόν, ζήτημα ισονομίας μεταξύ αξιωματικών πανεπιστημιακής μόρφωσης που υπηρετούν στην Πολεμική Αεροπορία.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Προβλέπεται τα αρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν στις κατάλληλες ενέργειες, ώστε οι υπαξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας που έχουν αποκτήσει πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και έχουν ήδη αποστρατευτεί, να εξομοιωθούν μισθολογικά με τους εκ μετατάξεως προερχόμενους συναδέλφους τους κατόχους πτυχίων;

Απαντήσεις Υπουργείων